SM 2024 på Råå

Året svenska mästerskap seglades tillsammans med finnjollarna på. Glädjande nog så startade 62 stycken OK-jollar, vi börjar närma oss nivåer som på slutet av 1970 talet. Totalt fyra olika nationer deltog.

8 st seglingar genomfördes i omväxlande förhållanden. Vinden varierade mellan  6 och upp till ibland över 12 m/s, regn blandades med strålande sol, motström gjorde att det krävdes få startförssök. Konkurrensen i toppen var mycket hög, alla topp fem seglare vann alla minst en segling var. Den sista seglingen blev en spännande uppgörelse där sundet visade sig från sin bästa sida, V 10-12 m/s med stora vågor och strålande sol. Thomas Hansson-Mild vann mästerskapet före Daniel Björndal och Bo Petersen (DEN). SM bronset togs av Stefan Jaenson, Niklas Edler slutade på femte plats totalt. Thomas har därmed totalt 15 st SM guld i OK-jolle, en unik prestation.

En OK-seglare skördade även framgång i finnjolleklassen, Lars Bergfeldt gjorde en stark debut och slutade på 5:e plats i sin första regatta i klassen, 4 bland svenskarna.

Råå Jolleklubb genomförde ett mycket väl arrangerat mästerskap, välorganiserat på land och vatten, perfekta banor samt ett stort fokus på social aktiviteter. Aftersail varje dag med nygrillade delikatesser från Per i Viken. En gemensam middag på segelklubben på fredagen samt regattamiddag på Sundsgården på lördagen.

Resultat här.

Vi hoppas på ett lika stort startfält på OK Cup Viken den 21-22:a september, varmt välkomna: