Fleets

Från och med 2019 har vi skapat OK-fleets runt om i Sverige. Syftet är att samla våra seglare och stärka klassen lokalt i hela landet. Inom respektive fleet är tanken att man samordnar sin träning och stöttar varandra och försöker locka till sig ännu fler seglare. OK-klassens stora succé på 60- och 70-talet byggde på att det var många som seglade hemma med lokala klubbar som bas. Det senaste fleet-tillskottet är i Viken strax norr om Helsingborg. Det innebär att det nu finns sju stycken OK-fleets runt om i Sverige. Vi är övertygade om att en ökad bredd även ger bra grund för fortsatt topp. Vår vision är att bli så aktiva lokalt att allt fler väljer att satsa på OK-jollen.

Exempel på aktiviteter som genomförs i respektive fleet är:

  • Samordnade träningsdagar
  • Träningshelger
  • Utbildningsaktiviteter

Funderar Du på OK-jollen och exempelvis vill testsegla kontaktar Du någon av de fleet-ansvariga så hjälper de Dig att komma ut på vattnet.

OK-fleet Kristinehamn

Kristinehamnsflottan med fler än 20 båtar, finns hos Kristinehamns Kanotseglare (KKS). Du hittar oss i nordöstra hörnet av Vänern med stora öppna vatten, stabila vindar och underbara vågor utanför vårt ökända Vålösund med dess vindskiften, nyckfullhet och plantskola för världsmästare i vår sport.

Vi tränar på torsdagskvällar utmed Vålösundet i bild, tävlar mellan Lakholmen och Sibberön där nästa ö i sydväst blir Djurö som är över 30 sjömil bort, vi umgås på KKS, där vi brukar avlägga våra värmländska skrönor och allsköns historier.

Med en fantastisk seglingshistoria så rullar vi försiktigt igång en mängd seglingsaktiviteter i Kristinehamn och hoppas kunna attrahera än fler att komma hit och segla.

På KKS finns bra möjligheter att ha din jolle, en trevlig After Sail avnjuter du på restaurangerna i närheten av klubben. Det händer att vi tävlar på Lördagar utanför Restaurang Gattet i Vålösundet för att förgylla måltiden och förbättra utbudet av fantastiska historier.

Adress: Vålösundsvägen 81, 68152 Kristinehamn

På Facebook finner du oss som OK Sektion – KKS

Websida: kkssegling.com

Fleetansvarig: Håkan Svensson, hakan.svensson@astonharald.com, Tel. 0768 290 888.


OK-fleet Kalmar 

Har sin bas vid det natursköna fiskeläget Stensö i Kalmar där även SS Vikingarna har sin bas. Här seglas åretrunt och aktiviteten är på väg upp.

Adress: Kalmarsundsparken 40, 392 47 Kalmar.

Faceboksida: OK-fleet Kalmar

Fleetansvarig: Per Jaensson, perjaensson222@gmail.com, Tel: 070-5622264.


OK-fleet Gottskär

Basen är vid SS Kaparens anläggning i Gottskär med ett tiotal aktiva och duktiga OK-seglare med framträdande placeringar på SM och internationella regattor. Nyligen har man tagit fram en helt ny OK design som redan visat sig mycket snabb.

Adress: Utholmsvägen 2, 439 94 Onsala

Facebook-sida: Gottskärs jolleseglare

Fleetansvarig: 

Bengt Larsson, bkj.larsson@gmail.com, Tel: 0707-989325


OK-fleet Getskär

I Getskär finns en lång tradition av OK-segling och är en av de platser som bidragit till OK-jollens starka återkomst det senaste decenniet. Ett tiotal aktiva seglare med traditionell onsdagssegling varje onsdag mellan maj och september.

Adress: Getskärs badväg 11, 444 61 Stora Höga

Fleetansvarig: Peter Rudblom, peter@rudblom.se, Tel: 070-587 60 20


OK-fleet Alingsås

Håller till på Mjörn och har sin bas hos Alingsås Segelsällskap vid Alfhems hamn. Samlar ca 5-10 aktiva OK-seglare. Ett mycket välarrangerat SM gick av stapeln här 2016 med över 40 båtar på startlinjen.

Adress: Lövkullevägen 38, 441 44 Alingsås

Facebooksida: ASS-FGK

Fleetansvarig: Kenneth Walker, Tel: 070-458 15 72


OK-fleet Stockholm

Basen är vid KSSS i Saltsjöbaden men det seglas även OK-jolle på andra vatten runt om i Stockholm. I Saltsjöbaden finns det ca 10 aktiva OK-seglare.

Adress: Hotellvägen 9, 133 35 Saltsjöbaden

Facebooksida: OK-segling i Stockholm

Fleetansvarig: Niklas Edler, niklas.edler@skarpa.se, Tel: 0709-627 808


OK-fleet Umeå

Sveriges nordligaste OK-fleet har sin bas i Obbola utanför Umeå. Ca 5 aktiva OK-seglare men målsättningen är att återigen bli ett av största OK-fästena i Sverige.

Adress: Umeå Segelsällskap, Bredvik Marina i Obbola

Web: USS jolle

Fleetansvarig: Anders Widding, anders.widding@ersboda.ac, Tel: 070-228 88 18


OK-fleet Viken

Foto: Sara Gäbel

I Viken, strax norr om Helsingborg, huserar det nyaste fleet-tillskottet. Här är det ca 10 aktiva OK-seglare som tränar regelbundet på Öresund med Wikens BS som hemmaklubb.

Adress: Wikens Båtselskap, Hamnplan 16, Viken

Web: OKviken

Fleetansvarig: Pontus Gäbel, pontus@gabel.se, Tel: 076-858 99 99


OK-fleet Marstrand

Facebook: Marstrand OK fleet-träningsgrupp

Fleetansvarig: Johan Hesselind, hesslindjohan@gmail.com, Tel: 0705-800104


OK-fleet Varberg

Fleetansvarig: Stefan Jaensson, stefanjaenson@hotmail.com, Tel: 0709-583867