Till minne av Alvar Larsson

Alvar Larsson, en av Sveriges främsta båtbyggare och ungdomsledare, avled den 8 oktober, 94 år gammal. Alvar levererade ett tusental OK-jollar som byggsatser eller färdiga båtar till hela Sverige och bidrog därigenom till OK-klassens otroliga expansion under 60- och 70-talet.

I samband med Alvars begravning lämnade Svenska OK-jolleförbundet en minnesblomma vid kistan samt ett bidrag till Sjöräddningen i Arkösund. Per Westlund, ordförande i Svenska OK-jolleförbundet, byggde sin första OK-jolle under Alvars ledning och har skrivit minnesord som publicerades i Norrköpings tidningar 16 november. I dessa kan ni bl.a. läsa om Pers och hans vänner, de s.k. Alvars pojkar. Dessa gav en OK-modell som Lasse Malm gjort till familjen i samband med begravningen.

Minnesorden finns att läsa här.