Träningshelg med Landslagsseglaren Emil Bengtson

Med tanke på hur säsongen blev i år så drog jag ihop ett träningsläger för OK,Laser och E-Jolle i Segelsällskapet Vikingarna Kalmars regi.

Jag träffade Emil på SM i OK förra året och direkt kände jag att det var en mycket trevlig och sympatisk kille. Så när jag planerade detta tänkte jag på honom eftersom han har erfarenhet ifrån dessa tre klasser. Hoppar man in och seglar SM i OK-jolle med 30 min segling dagen innan i lånad båt och kommer trea då vet man hur man seglar 🙂

Vi körde i gång kl. 09.00 på lördagen med genomgång av fm passet, efter det så begav vi oss ut på sjön. 4 OK-jollar och 3 Laser taggade till max gav sig ut och körde en mycket kort kryss läns bana där Emil tittade på båthantering. Sedan ökades banan och vi körde harstart där han tittade på fart, teknik, rundningar och regler mm. In för lunch och sen på att igen. Vi övade starter och strategier, slörbana och ur man jobbar på länsen. Emil filmade mycket och vi gick igenom materialet på kvällen, vilket var väldigt bra att se. Man tycker att man jobbar på i båten men när man ser det på film så ser det ut som en ”sköldpadda” som jobbar, det händer inte mycket hihi. Emil har kommit med mycket tips och nytänk för många av oss hur man seglar våra båtar. Söndagen blev det ett liknande upplägg. Vi är grymt nöjda med helgen och Emils upplägg och förberedelser. Det var länge sen vi var så trötta och ömma i kropparna. Men det var det värt!