Hall of Fame

Två svenska OK-seglare har valts in i OKDIA Hall of Fame på förslag av Svenska OK-Jolleförbundet, där avsikten var att officiellt tillkännage utmärkelserna vi det VM som skulle gått i Marstrand 2020.

 Göran Andersson fick dock utmärkelsen redan i maj 2020 när det stod klart att det inte skulle bli något VM 2020 och att Göran Anderssons hälsa sviktade. Göran vann två VM, 1965 i England och 1966 i Holland. Görans insatser för OK-klassen bygger också på att han under varumärket Marinex tillverkade och sålde segel, master och båtar under många år. Göran gick bort i november 2020.

Thomas Hansson-Mild fick utmärkelsen vid öppningsceremonin i Marstrands fästning den 7 augusti 2022. Thomas är mycket välkänd i klassen och vann VM i Kalmar 2009 följt av ett stort antal segrar i SM och en imponerande serie topplaceringar i EM och NM.

Han har varit ordförande i OKDIA 2001-2005 och även i Svenska OK-Jolleförbundet. Thomas har genom sin energi och ständiga strävan att vara på topp inspirerat seglare såväl i Sverige som internationellt och bidragit till klassens fina utveckling där han under sin tid som ordförande i OKDIA införde kolfibermasten i klassen