Lyckat träningsläger i Varberg

17 OK-jollar kände sig manade att dra igång säsongen med ett träningsläger i Varberg helgen 15-16 april. Högtrycket hade parkerat över Sverige och under lördagen tränade seglarna i lite ovana Varbergsförhållanden – 4-7 m/s från ost. Blev dock riktigt bra träning. Trots stora vrid och vindhål, så var gruppen förvånansvärt bra samlad i race efter race.

HP filmade, framförallt akterlik, segeldjup, men också manövrar. Under samlingen före dagens träning på söndagen, tittade vi på filmerna och kommenterade tillsammans. Kändes givande.

Söndagen bjöd på mindre vind, noll till 3 m/s som under dagen vred från NO till NV. Blev ändå en givande dag med många starter på startlinje och utmanande kryssar i lätt och instabil vind. Varbergslägret blev inte i 10 m/s från väst med stora vågor, men lärorikt och uppskattat på plattvatten. Och inte minst – vi hade en riktigt fin tid tillsammans.