Kickstart på 2024

Foto: Jonas Qvist

Två dagars träning på Marstrandsfjorden är till ända och jag har en viss känsla av att det kommer kännas i morgon (måndag). På lördagen under ett lätt snöfall gick head coach Jonas Qvist och ass. coach Axel igenom dagens övningar. Jonas pratade om VMG, strömning och roder, allt återkopplat till en messenger-tråd som startades veckan innan . När Jonas var klar hade det slutat snöa och det såg ut att bli en helt ok dag.

Väl på vattnet rivstartade vi med en samlings övning på kort bana. Den som ledde fältet efter läns väntade in siste man i fältet och gatade in där efter. Sen fortsatte det i ett högt tempo med omväxlande harstarter och två min starter på linje. Efter en timme var jag helt slut och då var det typ tre timmar kvar och vinden ökade något. Medhavd lunch intog vi i lä om Skallens fyr sedan var det brant slör/halvvind mot Paternoster. Med kicken i botten var det bara att försöka hänga på bröderna Björndal så gott det gick. Ute vid Paternoster var det mer harstarter och vanliga starter i kraftig motström. Vinden lade sig något och vi körde en lång läns för att sedan ta oss i hamn och en efterlängtad Pizza på Marstrands Pizzeria.

Söndagen började utan snö och en väldigt lovande vindprognos. Jonas körde en kort genomgång och efterlyste lite mera koncentration och disciplin.

Ut på havet och en frisk nordvästlig vind mötte oss i Marstrands norra inlopp. Efter ett gäng starter och korta kryssar var det en inte fullt så brant slör mot Paternoster på menyn. Det friskade i och och det var dags för en lång läns mot Hätteberget. Länsar man långt får man oftast kryssa en bit men det var ju medström så det var helt ok förutom att det blev ett lite lätt överseglat kryssmärke.

En episk halvvind väntade sedan mot Marstrands södra inlopp och sedan en ”först in till bryggan race”.

Stort tack till en fantastisk helg. Jonas hade ett seriöst och digert program som säkerligen gav de flesta flera saker att tänka och finslipa på framöver.

Seglare: Timo Daniel Hans E Johan H Johan Å Magnus Mikael Robert Stefan P Stefan J Hans B

//Hans B